Guvernatorul de Minnesota (nordul SUA) Mark Dayton a declarat joi ca el nu crede ca barbatul de culoare impuscat mortal de politie miercuri in timpul unei opriri de rutina in trafic ar fi fost tratat in acest fel daca era alb, noteaza Reuters, citata de Agerpres.

"S-ar fi intamplat acest lucru in cazul in care conducatorul auto si pasagerii erau albi? Nu cred", a declarat Dayton reporterilor. "Acest tip de rasism exista si este de datoria noastra sa promitem si sa asiguram ca nu va continua sa se intample", a subliniat el.

Reactia politistului care l-a impuscat mortal pe soferul negru a fost "disproportionata", a adaugat el intr-o conferinta de presa la Saint Paul.

Philando Castile a fost impuscat mortal miercuri seara de un agent de circulatie la Falcon Heights in Minnesota. Ultimele sale clipe de viata au fost filmate de prietena lui, care a postat inregistrarea video pe Facebook Live, vizionata de aproape 4 milioane de ori joi, aminteste France Presse.

Printre altele, Departamentul de Justitie al Statelor Unite a anuntat joi, intr-un comunicat citat de Reuters, ca este pregatit sa efectueze investigatii suplimentare asupra acestui incident.