ustitia americana nu o va pune sub acuzare pe candidata democrata la Casa Alba, Hillary Clinton, pentru ca a utilizat servere si o adresa de e-mail private in perioada in care s-a aflat la conducerea Departamentului de Stat, a anuntat miercuri ministrul Loretta Lynch, citata de AFP.

"Am acceptat recomandarile unanime (ale FBI si procurorilor insarcinati cu ancheta), potrivit carora ancheta derulata, timp de un an, este in prezent inchisa si nu va declansa punerea sub acuzare", a mentionat intr-un comunicat Loretta Lynch, citeaza Agerpres.

Decizia justitiei americane era asteptata, pentru ca Loretta Lynch a atras atentia vineri ca va respecta recomandarile politiei federale si procurorilor implicati in ancheta, incercand astfel sa inlature orice suspiciune de amestec politic in acest dosar ultrasensibil, susceptibil sa impiedice cursa spre Casa Alba a fostei Prime Doamne.

FBI a recomandat martica Hillary Clinton sa nu fie urmarita penal pentru utilizarea e-mailurilor de pe servere private si a transmis justitiei dosarul de ancheta precizand totusi ca fosta sefa a diplomatiei a dat dovada de "neglijenta extrema".

Unele dintre e-mailurile trimise de Hillary Clinton utilizand un server privat erau clasate "secret" si "persoane rau intentionate" ca spioni straini ar fi putut avea teoretic acces la acestea, a precizat seful FBI, James Comey.

In opinia sa, fosta sefa a diplomatiei americane "nu a avut intentia" sa incalce legea.