Rusia a anuntat miercuri ca presedintele Vladimir Putin si omologul sau american Barack Obama au avut o convorbire telefonica in care au confirmat ca ambele tari sunt pregatite sa isi intensifice coordonarea actiunilor militare din Siria, relateaza Reuters.

Relatiile dintre Rusia si Statele Unite au fost incordate de disensiunile asupra conflictului din Siria, unde Moscova si Washington sustin tabere opuse in razboiul civil.

Kremlinul a transmis intr-un comunicat ca Putin a folosit acest apel telefonic pentru a-i cere lui Obama sa ajute la separarea opozitiei "moderate" din Siria de Frontul Al-Nusra si alte grupari "extremiste".

Convorbirea telefonica a avut loc la initiativa Rusiei, a precizat Kremlinul, in cursul acesteia ambele parti subliniind totodata importanta reluarii discutiilor de pace mediate de ONU.

In afara de Siria, comunicatul presedintiei ruse mentioneaza ca Putin si Obama au discutat de asemenea despre conflictele din Nagorno-Karabah si Ucraina.

Potrivit sursei citate, Putin a reiterat ca acordurile de pace de la Minsk cu privire la conflictul din Ucraina trebuie sa fie implementate de Kiev si ca Rusia vrea ca un proces de pace privind Nagorno-Karabah sa avanseze.

Washingtonul nu a transmis deocamdata on informare cu privire la convorbirea telefonica Putin-Obama.