Expertii care ancheteaza cauzele prabusirii avionului companiei EgyptAir cazut in mai in Marea Mediterana au nevoie de mai mult timp pentru a analiza informatiile inainte de a trage "concluzii foarte elementare", a anuntat marti comisia de ancheta, potrivit AFP, cita de Agerpres.

Expertii vor compara informatiile extrase din cardurile de memorie ale Flight Data Recorder (FDR), care pastreaza diversele date ale zborului, si "vor stabili unele corelatii temporale" cu date inregistratorului care surprinde conversatiile si zgomotele din interiorul cabinei pilotilor, a afirmat intr-un comunicat comisa condusa de egipteni.

Avionul Airbus A320 al companiei egiptene, care zbura pe 19 mai intre Paris si Cairo, a cazut in mare din motive necunoscute, avand 66 de persoane la bord.

Dupa ce a disparut de pe ecranele radarelor, zborul MS804 s-a prabusit in mare intre Creta si coasta de nord a Egiptului. Toate cele 66 de persoane de la bordul avionului, printre care 40 de egipteni - 30 de pasageri si 10 membri ai echipajului - si 15 francezi, si-au pierdut viata.

Cele doua inregistratoare de zbor sau "cutiile negre" au fost gasite la jumatatea lunii iunie.

Comisia de ancheta, condusa de Egipt, a anuntat sambata ca poate extrage informatii de pe cardul de memorie din Cockpit Voice Recorder (CVR), care inregistreaza discutiile din cabina pilotilor, acesta fiind intact si exploatabil.

Cardurile de memorie ale celuilalt inregistrator, care pastreaza datele de zbor, sunt, de asemenea, exploatabile.

Saptamana trecuta, anchetatorii au afirmat ca resturile avionului par sa arate ca in interiorul avionului s-a declansat un incendiu.