Serviciile secrete rusesti (FSB) au efectuat marti perchezitii in birourile postului independent de radio Ecoul Moscovei, in cadrul unei anchete care vizeaza un opozant acuzat ca a cerut independenta Ceceniei, a anuntat marti redactorul sef al postului de radio, citat de AFP.

"FSB a confiscat mailuri de pe serverul site-ului intre redactie si Andrei Piontkovski", analist, opozant si autorul unui articol care analiza politica Moscovei in republica ruseasca Cecenia, a scris Alexei Venediktov, pe contul sau de Twitter.

"Redactorul sef al site-ului a fost convocat pentru un interogatoriu" de catre FSB, a adaugat el.

Andrei Piontkovski, 74 de ani, a publicat in ianuarie pe site-ul postului de radio un articol despre Cecenia intitulat "O bomba gata sa explodeze". Acesta critica situatia din aceasta republica ce este condusa cu o mana de fier de Ramzan Kadirov si cerea autoritatilor rusesti sa acorde independenta cecenilor.

Parchetul general a deschis atunci o ancheta pentru "apel public care a vizat incalcarea integritatii teritoriale a Federatiei Ruse".

Conducerea site-ului a retras la putin timp dupa publicare ultimele doua paragrafe ale articolului in care apareau apelurile directe legate de independenta Ceceniei.

La o luna de la acest articol, Andrei Piontkovski a parasit Rusia.

Aceste perchezitii intervin in conditiile in care puterea de la Kremlin continua sa isi intareasca controlul asupra mass-media.