Patru agenti de securitate au fost ucisi si alti cinci raniti intr-un atentat sinucigas luni langa Moscheea Profetului din Medina, al doilea loc sfant al islamului, a anuntat Ministerul saudit de Interne, informeaza AFP, citat de Agerpres.

"Fortele de securitate au suspectat un barbat care se indrepta spre Al-Masjid al-Nabawi (Moscheea Profetului), in timp ce traversa locul de parcare pentru vizitatori. In timp ce au incercat sa-l aresteze, el si-a activat centura exploziva, provocandu-i moartea. Patru agenti de securitate au fost ucisi... si alti cinci raniti", a declarat purtatorul de cuvant al ministerului intr-un comunicat.

Aceasta ultima explozie a avut loc dupa altele produse de asemenea luni la Qatif si Jeddah in Arabia Saudita, in ultima zi a lunii sfinte a musulmanilor, Ramadanul, si la inceputul festivalului Eid al-Fitra.

Cu putin timp inainte, doua explozii au zguduit orasul Qatif din estul Arabiei Saudite, unde locuiesc numerosi siiti, aminteste Reuters.

Potrivit unui martor ocular, o explozie a distrus o parcare de masini langa o moschee, fiind urmata de o alta explozie cu putin timp inainte de ora locala 19.00. Se presupune ca fragmentele de trup uman descoperite la locul exploziei apartin atacatorului sinucigas.

Orasul Qatif este situat in provincia ash-Sharqiyyah (insemnand Provincia Estica) a Arabiei Saudite.

Atacurile, care au ucis cel putin patru agenti de securitate, nu au fost revendicate imediat, dar modul in care au fost comise aminteste de gruparea jihadista Statul Islamic (SI), care a revendicat mai multe atentate sinucigase mortale in Arabia Saudita de peste un an.

Printre altele, luni dimineata fortele de securitate saudite au anuntat ca au reusit sa preintampine noaptea un atac terorist in apropierea consulatului general al SUA din Jeddah. Un barbat ce avea asupra sa o incarcatura exploziva intentiona sa se apropie cat mai mult de consulat, insa a fost observat la timp de paza. Dupa ce fortele de securitate l-au inconjurat, el a reusit sa activeze incarcatura cu explozivi.