Politia din Suedia investigheaza cinci violuri si zeci de plangeri pentru hartuire sexuala in cadrul a doua festivaluri de muzica desfasurate weekendul trecut, scrieThe Guardian.

"Barbati tineri si straini" sunt cautati de autoritati pentru incidente, iar cel putin doi tineri migranti au fost arestati.

Au fost inregistrate cinci plangeri pentru viol si 12 pentru molestare sexuala la Bravalla, cel mai mare festival de muzica din Suedia, in timp ce 35 de acuzatii de hartuire s-au primit la Putte i Parken, festival gratuit din Karlstad, unde cea mai tanara victima are doar doisprezece ani.

Doi dintre cei sapte barbati acuzati la cel de-al doilea festival erau tineri refugiati neinsotiti si locuiesc intr-un centru din apropiere. Zvonurile despre implicarea in atacuri sexuale ale tinerilor solicitanti de azil au declansat furie printre activisti, politicieni si artisti.

In luna ianuarie, politia suedeza si mass-media au fost acuzate ca au acoperit un val de infractiuni sexuale comise de tineri imigranti la We Are Sthlm, un festival de vara gratuit pentru tinerii din Stockholm.

Scandalul a izbucnit dupa agresiunile sexuale din noaptea de Anul Nou din Koln, Germania.