Mischon de Reya, una dintre cele mai mari case de avocatura din Londra, a anuntat ca reprezinta un grup de clienti ce ameninta cu actiuni legale impotriva guvernului britanic daca incearca sa initieze procedura de parasire a Uniunii Europene fara sa consulte parlamentul, scrie Bloomberg.

HotNews.roFoto: Hotnews

Startul formal al negocierilor de Brexit va fi probabil realizat prin declansarea articolului 50 din Tratatul de la Lisabona.

Mishcon de Reya a spus intr-un comunicat de presa ca procedura poate fi inceputa doar cu aprobarea parlamentului. Pozitia guvernului din UK este ca aceasta este decizia premierului britanic ce va prelua functia de la David Cameron.

“Rezultatul referendumului nu este in dubiu, dar avem devoie de o procedura ce respecta legea Regatului Unit pentru a fi pusa in aplicare”, a spus Kasra Nouroozi, partener in firma de avocatura.

“Toata lumea din Marea Britanie are nevoie ca guvernul sa aplice procedura constitutionala corecta si sa permita parlamentului sa-si indeplineasca datoria democratica, aceea de a tine cont de rezultatul referendumului impreuna cu alti factori si sa ia decizia finala”, sustine sursa citata.

Firma spune ca actioneaza pentru un grup de clienti anonimi preocupati de situatie.

Mishcon de Reya a transmis si ca a inceput pe 27 iunie sa tina legatura cu avocatii guvernului pentru “cautand asigurari ca guvernul va respecta constitutia Regatului Unit si proteja suveranitatea parlamentului in invocarea Articolului 50”.