Presedintele Klaus Iohannis, ii va primi luni, la ora 17:00, la Palatul Cotroceni, pe premierul Dacian Ciolos si pe guvernatorul Bancii Nationale, Mugur Isarescu, dar si pe liderii partidelor parlamentare, pentru a doua runda de consultari pe tema situatiei create in urma referendumului din Marea Britanie pe tema Brexitului, anunta Administratia Prezidentiala, intr-un comunicat.

Klaus Iohannis si Dacian CiolosFoto: Agerpres

"Asa cum a anuntat inca de la finalul saptamanii trecute, presedintele Romaniei doreste sa ii informeze pe participantii la intalnire cu privire la concluziile Consiliului European, care a avut loc la Bruxelles, in perioada 28-29 iunie a.c", se arata in comunicatul Administratiei Prezidentiale.

In cadrul consultarilor, Klaus Iohannis va propune infiintarea unui grup de lucru, care sa evalueze impactul deciziei Marii Britanii asupra tarii noastre, sa identifice masurile care se impun in acest context, cat si oportunitatile care pot aparea pentru Romania in situatia creata.

O prima runda de consultari a avut loc vineri, 24 iunie, la o zi dupa referendumul din Marea Britanie.

"Din discutiile pe care le-am avut cu domnul guvernator am inteles ca nu sunt motive de ingrijorare pentru economia Romaniei si pentru finantele romanesti", spunea atunci Klaus Iohannis.