Emiratele Arabe Unite ii indeamna pe oameni sa evite purtarea robelor albe, esarfelor si banderolelor pe cap, daca parasesc granitele. Decizia vine dupa ce un afacerist din Arabia Saudita a vizitat Statele Unite si a fost agresat pentru ca semana cu un membru al Statului Islamic, informeaza Reuters.

Ziarele din Arabia Saudita au raportat ca barbatul agresat a fost retinut in Avon, Ohio saptamana trecuta, dupa ce o angajata a unui hotel a apelat 911 si a raportat ceea ce a descris ca fiind un om afiliat al Statului Islamic, potrivit ziarului al-Bayan.

Femeia a sunat la politie dupa ce l-a auzit pe barbat vorbind la telefon in holul hotelului.

Gulf News a publicat o fotografie a barbatului in roba alba in timp ce era la pamant si incatusat, inainte sa fie luat de politie.

"Cetatenilor care calatoresc dincolo de granite, dar si pentru siguranta acestora, subliniem sa nu poarte hainele traditionale, in special in locurile publice", a declarat ministrul de Externe pe contul sau de Twitter, fara a face referire la incidentul din Ohio.

Ziarele locale au declarat ca politia din Avon l-a eliberat pe barbat dupa ce au realizat greseala lor. Acesta a lesinat si a avut nevoie de tratament medical. Ahmed al-Menhali, in varsta de 41 de ani era in vizita in SUA pentru un tratament medical, a declarat ziarul The National.

Al-Bayan anunta ca barbatul si-a angajat un avocat care sa urmareasca acest caz, spunand ca nu a primit scuze nici de la politie, nici de la hotel.