Anularea sambata a 19 zboruri de catre compania low cost spaniola Vueling a provocat perturbari majore pe aeroportul din Barcelona, unde sute de pasageri si-au vazut amanata plecarea in vacanta, relateaza Agerpres citand AFP. Site-ul companiei anunta sambata seara 19 zboruri anulate si numeroase altele cu intarzieri, rerutate sau amanate, la 24 de ore dupa o alta zi neagra pentru Vueling.

Barcelona vazuta de susFoto: USER UPLOADED

Au fost afectate destinatii ca Londra, Paris, Roma, Alger, Oran sau Malta.

Infiintata in 2004 si in prezent filiala a IAG ( care include printre altele British Airways si Iberia), Vueling este principala companie aeriana care opereaza pe aeroportul El Prat din Barcelona, baza sa.

Potrivit raportului sau anual de gestiune, Vueling a transportat in 2015 aproape 37% dintre pasagerii care au tranzitat prin El Prat si in total circa 24,8 milioane de pasageri, o crestere de 15% in comparatie cu anul precedent.

Sindicatul Stavla, reprezentand personalul de bord, citat in presa, a atribuit dificultatile care se acumuleaza de mai multe zile proastei planificari a zborurilor de vara, prea ambitioasa in raport cu capacitatea in aeronave a companiei.

Greva controlorilor aerieni din Franta, una dintre destinatiile importante ale Vueling, la fel ca la Barcelona, a prestatorului de servicii Swissport, au fost, de asemenea, avansate ca factori pentru a explica dificultatile acumulate in ultimele zile.

Directorul comercial David Garcia Blancas, citat de cotidianul La Vanguardia, a prezentat scuze, dand asigurari ca "intreaga companie face tot ce ii sta in putere pentru a rezolva situatia", insa fara sa explice cauzele acestor dificultati.