Cockpit Voice Recorder, cardul de memorie pe care sunt inregistrate conversatiile pilotilor zborului EgyptAir prabusit in luna mai in Marea Mediterana, este "intact si utilizabil", a anuntat sambata comisia egipteana de ancheta. "Niciunul dintre cardurile de memorie nu au fost deteriorate", a precizat comisia de ancheta, citata de AFP.

Avion Airbus al EgyptAir (foto de arhiva)Foto: EgyptAir

"Rezultatele testelor au fost satisfacatoare si permit redarea inregistratilor", au mai declarat membrii comisiei de ancheta.

Analiza uneia dintre cutiile negre ale avionului EgyptAir, care s-a prabusit in luna mai in Marea Mediterana, cu 66 de persoane la bord, a confirmat faptul ca alarmele anti-fum au fost declansate inainte de accident.

Airbusul A320 care zbura de la Paris la Cairo s-a prabusit pe 19 mai, la aproximativ 290 de kilometri nord de coasta egipteana, intre insula Creta si Egipt, dupa ce a disparut brusc de pe ecranele radarelor, din motive inca nedeterminate. In aceasta tragedie si-au pierdut viata 66 de persoane, dintre care 40 de egipteni si 15 francezi.