Sapte cetateni japonezi au fost ucisi in atacul comis de militanti islamisti in capitala Bangladeshului, a anuntat sambata purtatorul de cuvant al guvernului de la Tokyo, Yoshihide Suga, potrivit Reuters. Guvernul italian a anuntat, la randul sau, ca printere victimele atacului de vineri se numara si 9 cetateni italieni, 4 barbati si 5 femei.

Si autoritatile americane au anuntat sambata ca una dintre victime era cetatean american.

"Confirmam ca un cetatean american se numar printre cei omirati fara rost in acest atac", a anuntat departamntul de stat american intr-o declaratie de presa.

Douazeci de persoane au fost ucise in luarea de ostatici intr-un restaurant din capitala Dhaka.

Opt sau noua barbati inarmati au atacat vineri un restaurant popular printre straini, aflat in cartierul diplomatic din capitala Bangladeshului, Dhaka, si au luat ostatice mai multe persoane. Seful politiei speciale din Bangladesh a anuntat imediat dupa atac ca printre persoanele luate ostatice de catre atacatori se afla mai multi straini.

Un martor a povestit ca din casa sa aflata in zona Gulshan din Dhaka a pputut sa auda focuri de arma, adaugand ca "nu arata bine".

Bangladeshul a fost scena unei serii de atacuri, in cele mai multe dintre ele fiind folositi macete. Sunt vizati bloggeri, atei si minoritati religioase.