17 jihadiști ai organizației Stat Islamic au pretins ca sunt refugiati pentru a patrunde in Europa, insa cei mai multi dintre ei au murit deja sau se afla in inchisoare, a declarat Hans-Georg Maassen, presedintele Oficiului de protectie a Constitutiei (serviciul german de informatii interne), intr-un interviu acordat cotidianului Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ), citat de AFP.

Potrivit oficialului german, exista "indicii clare" ca 17 persoane care primeau ordine de la Statul Islamic au calatorit spre Europa ca refugiati, profitand de conflictele din Siria si Irak.

Cea mai mare parte a acestora sunt deja morti - printre care doi kamikaze implicati in atentatele din 13 noiembrie de la Paris - sau se afla in inchisoare, a mai precizat oficialul german.

"Este mai mult o demonstatie de forta din partea Statului Islamic", a mai spus Maassen, adaugand ca organizatia terorista nu are nevoie sa "imprumute" ruta migratiei pentru a patrunde in Europa.

"Este un semnal politic de forta", a mai spus Maasen, subliniind ca Germania, care a primit deja un milion de refugiati, se teme ca ar putea fi tinta unui atac similar cu cele care au lovit Aeroportul Internațional din Istanbul si, anterior, Bruxellesul si Parisul.