Gruparea jihadista Statul Islamic (SI) a revendicat atacul armat care avut loc vineri seara intr-un restaurant din cartierul diplomatic al capitalei Bangladeshului, Dhaka, potrivit unui comunicat al agentiei Amaq, apropiata organizatiei ultraradicale, transmite AFP, preluata de Agerpres.

"Echipe de comando ale Statului Islamic ataca un restaurant frecventat de straini in orasul Dhaka, in Bangladesh", a afirmat un comunicat al Amaq difuzat pe retele de socializare.

Atacul a facut "peste 20 de morti de diverse nationalitati", a adaugat Amaq, care a precizat ca "echipele de comando au luat ostatici in restaurantul Artisan".

Postul particular de televiziune Channel 24 a anuntat ca doi politisti au fost grav raniti in schimbul de focuri.

Potrivit paginii de internet a cotidianului Bangladesh Daily Star, cinci barbati inarmati au intrat in restaurantul Holey Artisan Bakery in jurul orelor locale 21.20 (13.20 GMT), in cartierul select Gulshan, si au deschis focul.

Schimbul de focuri a izbucnit in apropierea localului Nordic Club, foarte frecventat de expatriati din tarile nordice, precum si a Ambasadei Qatarului.

In Bangladesh au avut loc mai multe atacuri, in care au fost folosite in speciale macete, impotriva unor bloggeri, atei sau reprezentanti ai minoritatilor religioase, care s-au soldat cu peste 50 de morti in ultimii trei ani.