Janos Lazar, seful de cabinet al premierului Ungariei Viktor Orban, a anuntat ca ar vota pentru iesirea tarii sale din UE sau s-ar abtine, in cazul organizarii unui referendum pe aceasta tema in Ungaria, relateaza Reuters.

Oficialul a precizat ca aceasta este opinia sa personala si nu reprezinta parerea guvernului, adaugand ca autoritatile ungare nu au in plan sa initieze un astfel de referendum, citeaza Mediafax.

"Uniunea Europeana de astazi nu este capabila sa apere si sa reprezinte valorile si interesele Europei", a mai declarat Lazar.

Referendumul din Ungaria pe tema cotelor obligatorii de imigranti nu ar trebui sa fie considerat ca fiind un vot impotriva Uniunii Europene, mai degraba va fi un exemplu excelent de consultare a poporului pe o tema importanta, a declarat Janos Lazar, citat de agentia de stiri MTI.

Oficialul a mai spus ca problema imigratiei a contribuit la decizia alegatorilor britanici in favoarea iesirii din UE. Acesta a mai adaugat ca Uniunea Europeana s-ar putea destrama daca statele membre nu sunt lasate sa decida singure daca doresc sau nu sa primeasca imigranti.