Peste 150 de jihadisti din gruparea Stat Islamic (SI) au fost ucisi in lovituri aeriene care au distrus circa 260 de vehicule care fugeau din Fallujah, oras recent cucerit de fortele irakiene, au anuntat joi surse militare.

Aceste lovituri au vizat de marti seara sute de vehicule care paraseau ultimele pozitii controlate de SI la Fallujah, a precizat Centrul de coordonare a operatiunilor anti-SI.

Fortele irakiene au recapturat duminica ultimul district controlat de Statul Islamic in orasul Fallujahiar generalul comandant al operatiunii a declarat ca batalia este incheiata dupa aproape cinci saptamani de lupte.

Cel putin 1.800 de luptatori ai Statului Islamic au fost ucisi in operatiunea de recucerire a Fallujah, restul au fugit, a spus generalul.

Trupele guvernamentale au lansat pe 23 mai operatiunea de recastigare a Fallujah, un bastion al insurgentei sunite impotriva fortelor americane care l-au dat jos pe sunitul Saddam Hussein in 2003 si, ulterior impotriva guvernelor conduse de siiti.

Premierul Abadi a declarat recent ca recucerirea Fallujah va pava drumul pentru ca armata sa intre in ofensiva catre Mosul, capitala de facto a Statului Islamic.