Un grup de oameni de afaceri din Noua Zeelanda a gasit o solutie pentru a ajuta persoanele fara adapost din tara: cazarea acestora pe o nava de croaziera, scrie The Guardian.

Nava de croazieraFoto: Aerotravel

Organizatiile de caritate din Auckland estimeaza ca sute de persoane dorm in conditii improprii in oras in fiecare noapte si zeci de familii isi petrec noptile in masini, garaje si Te Puea Marae (case de intalnire maori).

“Traiul pe o nava de croaziera nu este o solutie pe termen lung, dar lucrurile stau atat de rau pentru atat de multe familii incat ar putea usura presiunea pentru doi-trei ani, cat timp sunt puse in practica strategii pe termen lung”, a spus omul de afaceri Garry House din Christchurch.

House si cativa oameni de afaceri au inceput sa studieze ideea achizitionarii unei nave de croaziera italienesti si ancorarea acesteia in portul Auckland.

El estimeaza ca achizitia si transportul in Noua Zeelanda va costa peste 3,2 mil. euro. Ar putea ajunge din Europa intr-o luna, a adaugat House.

Piata imobiliara din Auckland este una dintre cele mai scumpe din lume. Preturile au crescut cu 77,5% in ultimii cinci ani iar pretul mediu al unei locuinte este de peste 940.000 de dolari neo-zeelandezi (circa 600.000 de euro).

Hurimoana Dennis, presedintele Te Puea Marae, care gazduieste 37 de persoane in adaposturi de urgenta sprijina total planul.

“Este evident o solutie pe termen scurt, dar sprijin orice propunere care scoate oamenii din masini si ii pune in ceva mai mare si mai calduros”, a spus el.