￯Avioane de lupta ale coalitiei conduse de Statele Unite au lansat o serie de lovituri mortale miercuri in Irak contra Statului Islamic in jurul orasului Fallujah, au declarat oficiali americani pentru Reuters, in timp ce unul dintre ei a citat o estimare preliminara de cel putin 250 de combatanti ucisi si cel putin 40 de vehicule distruse, potrivit Agerpres.

Daca cifrele sunt confirmate, aceste lovituri aeriene ar fi printre cele mai mortale efectuate pana acum impotriva gruparii jihadiste. Oficialii au vorbit cu conditia anonimatului pentru a descrie operatiunea, notand ca estimarile preliminare se pot schimba.

Loviturile, care potrivit oficialilor au avut loc la sud de oras, unde de asemenea au fost stramutati civili, marcheaza cel mai recent regres pe campul de lupta pentru Statul Islamic in autoproclamatul sau "califat" din Irak si Siria. Cu toate acestea, pierderile teritoriale ale gruparii nu diminueaza preocuparile despre intentia si capacitatea sa de a lovi peste hotare.

Turcia a aratat cu degetul spre Statul Islamic miercuri pentru un triplu atentat sinucigas cu bomba si atac armat care au ucis 41 de persoane in principalul aeroport din Istanbul, noteaza Reuters.