Presedintele american Barack Obama a comparat reactia europeana dupa votul pro-Brexit cu o "usoara isterie" si a afirmat ca, desi proiectul unei integrari europene depline ar putea fi pus pe pauza, schimbari cataclismice sunt improbabile, scrie Reuters.

Barack ObamaFoto: Agerpres/AP

"Exista o usoara isterie dupa votul pro Brexit, ca si cum NATO ar fi disparut, alianta transatlantica se dizolva si fiecare tara fuge in coltul ei. Nu asta se intampla", a declarat Obama, intr-un interviu pentru National Public Radio.

Comentariile lui Obama vin dupa ce bursele internationale si-au revenit usor marti, in urma socului resimtit dupa votul de joia trecuta, care a "sters" o suma record de 3.000 de miliarde de dolari de pe piete.

Obama a afirmat ca votul a aratat ca cetatenii britanici au reactionat in fata unei Europe care creste prea repede si "fara prea mult consens, asa cum ar fi trebuit".

"Cel mai bun mod de a te gandi la asta este ca si cum cineva ar fi apasat butonul de pauza pentru proiectul unei depline integrari europene", a spus presedintele american.