Reprezentantii tarilor UE, cu exceptia Marii Britanii, au cazut de acord ca nu vor exista negocieri de Brexit cu Londra inainte ca articolul 50 din Tratatul de la Lisabona sa fie activat, a declarat o sursa franceza pentru Reuters.

BrexitFoto: Captura YouTube

Mai multi lideri europeni importanti au transmis semnale clare ca vor sa transeze iesirea din UE cat mai repede pentru a limita situatia de incertitudine, in timp ce voci de la Londra, mai ales din tabara pro-Brexit, spun ca nu este nicio graba si ca ar fi nevoie de discutii informale inainte de declansarea Articolului 50 ce porneste perioada de doi ani pentru negocieri.

Marea Britanie ar trebui sa inceapa negocierile informale despre un acord complet care sa prevada relatia post-Brexit cu UE inainte sa invoce articolul 50 din Tratatul de la Lisabona, a declarat sambata directorul executiv al campaniei "Vote Leave".

Marea Britanie trebuie sa decida cine sa o reprezinteastfel incat discutiile pentru iesirea din UE sa ia forma, a declarat luni ministrul de externe francez Jean-Marc Ayrault.

Diplomatul belgian Didier Seeuws a fost numit vineri reprezentantul grupului de lucru al Consiliului de Ministri(in care sunt reprezentate statele membre ale UE) pentru Brexit si va conduce negocierile Uniunii Europene in "divortul" de Marea Britanie, au declarat sambata pentru agentia EFE surse comunitare.