Papa Francisc a spus ca Biserica Romano-Catolica si crestinii ar trebui sa ceara iertare homosexualilor pentru modul in care i-au tratat, transmite Reuters.

Papa FranciscFoto: Captura Youtube.com

Vorbind reporterilor la bordul avionului ce il ducea inapoi la Roma din Armenia, el a spus si ca Biserica ar trebui sa ceara iertare si pentru modul cum a tratat femeile, pentru ca a fost oarba la exploatarea copiilor si pentru “binecuvantarea atat de multor arme” in trecut.

Intr-o conversatie libera lunga de o ora, traditionala in calatoriile sale internationale, Suveranul Pontif a fost intrebat daca este de acord cu recentele ale unui cardinal german, ca Biserica ar trebui sa-si ceara iertare homosexualilor.

Papa Francisc a parut trist cand reporterul l-a intrebat daca aceste scuze nu ar trebui cerute mai repede din cauza uciderii a 49 de persoane intr-un club gay din Orlando, noteaza Reuters.

El a amintit invatamintele Bisericii ca homosexualii "nu ar trebui discriminati. Ei ar trebui respectati, ajutati duhovniceste."

Papa a adaugat: "Cred ca Biserica nu numai ca ar trebui sa sa-si ceara scuze… unei persoane gay pe care a jignit-o, dar ar trebui si sa-si ceara scuze saracilor, femeilor care au fost exploatate, copiilor care au fost exploatati (fortati sa munceasca). Trebuie sa ceara iertare pentru ca a binecuvantat atat de multe arme".

Biserica Catolica propavaduieste ca tendintele gay nu sunt pacat, dar actele homosexuale da, si ca homosexualii ar trebui sa incerce sa fie neprihaniti.

"Cine sunt eu sa judec" spunea Francisc despre homosexuali in 2013, in prima calatorie externa dupa alegerea ca papa.