Proprietarii de caini dintr-un oras din centrul Iranului au primit cu emotie si ingrijorare decizia de confiscare a animalelor lor, pentru a lupta impotriva "vulgarei culturi occidentale", arata cotidianul Sharvand si Societatea de protectie a animalelor, potrivit AFP, citata deAgerpres.

"Saptamana trecuta au venit la mine niste oameni cu un act de la serviciile veterinare si mi-au luat cainele cu pretextul ca il vaccineaza", a spus in cotidianul mentionat un barbat din Shahin Shahr (provincia Ispahan). Insa cand a mers la serviciile veterinare din oras nu a gasit nicio urma a cainelui.

Cotidianul scrie ca aceste "preluari" de caini sunt in realitate rezultatul unei decizii a procurorului din oras, Mohsen Boosaidi.

"Sa ai caine este haram (contrar religiei), potrivit liderilor religiosi", afirmase saptamana trecuta procurorul, citat de agentia de presa Fars. "Daca gasim oameni care au caini si ii plimba, acest lucru inseamna ca raspandesc vulgara cultura occidentala. Vom actiona ferm impotriva lor", a adaugat el atunci.

Preluarile de caini au inceput la Shahin Sahr la trei zile dupa declaratiile procurorului, conform cotidianului Shahrvand.