Tabara pro-Brexit pare sa faca pasi inapoi in privinta unor argumente cheie folosite in timpul campaniei pentru referendum la mai putin de 24 de ore dupa ce Regatul a votat pentru parasirea UE, ultimul caz fiind in privinta nivelului migratiei, scrie The Guardian.

Imigratie Marea BritanieFoto: Wikipedia

La cateva ore dupa ce vineri dimineata s-a anunta rezultatul consultarii populare, Nigel Farage s-a distantatde pretentia ca cele 350 mil. de lire sterline cu care Regatul contribuie saptamanal la UE ar putea fi folosite pentru sanatate, iar europarlamentarul conservator Daniel Hannan a spus ca libera circulatie a persoanelor ar putea duce la acelasi nivel de imigratie si dupa Brexit.

„Sincer, daca oamenii cred ca au votat si va fi zero imigratie dinspre UE, vor fi dezamagiti”, a spus Hannan, in conditiile in care impactul imigratiei asupra locurilor de munca a fost un element cheie al campaniei taberei Leave, din care a facut si el parte.

Mai mult, parlamentarul conservator Liam Fox, un alt nume important al taberei pro-Brexit, a pus sub semnul intrebarii necesitatea declansarii articolului 50 din Tratatul de la Lisabona ce declanseaza iesirea din UE.

„O multime de lucruri au fost spuse inainte de acest referendum pe care ar trebui sa le regandim si asta (invocarea articolului 50) este unul dintre ele”, a spus Fox.