Reprezentantul Marii Britanii in Executivul UE de la Bruxelles, comisarul pentru Servicii Financiare Jonathan Hill, a anuntat sambata ca demisioneaza, dupa votul la referendum in favoarea unui Brexit, impotriva caruia el a facut campanie, transmite Reuters.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Nu cred ca este corect sa continui in functia de comisar european ca si cum nimic nu s-a intamplat", a declarat Hill intr-un comunicat. "Prin urmare, i-am spus (presedintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker) ca voi demisiona".

"In acelasi timp, trebuie sa existe o predare organizata, asa ca i-am spus ca voi lucra cu dansul pentru a asigura ca acest lucru se va intampla in urmatoarele saptamani", a mai transmis Hill in comunicat.

"La fel ca multi oameni din Bruxelles si Marea Britanie sunt evident dezamagit de rezultatul referendumului. As fi dorit sa se incheie altfel, dar populatia Marii Britanii a luat o decizie diferita si asa functioneaza democratia", a adaugat Jonathan Hill.

In varsta de 55 de ani, Jonathan Hill, un profesionist in domeniul relatiilor publice si fost lider al Partidului Conservator in Camera superioara a Parlamentului britanic, a urmat exemplul premierului David Cameron, care a demisionat in urma referendumului de joi, aminteste Agerpres.

In replica, presedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, s-a declarat dispus sa analizeze numirea unui nou comisar britanic in echipa sa dupa demisia lui Jonathan Hill.

"Presedintele Juncker este dispus sa discute rapid cu premierul britanic posibilele nume pentru un comisar de nationalitate britanica, precum si alocarea unui posibil portofoliu", se arata intr-un comunicat al Executivului comunitar.

In ceea ce priveste postul ramas liber ca urmare a demisiei lui Jonathan Hill, acesta va fi ocupat de vicepresedintele Comisiei Europene, Valdis Dombrovskis.