Serbia nu isi va schimba politica de integrare europeana, a asigurat vineri premierul sarb Aleksandar Vucic, care a adaugat ca un referendum pe aceasta tema s-ar putea desfasura in tara sa numai daca el ar fi infrant in alegeri, transmite agentia sarba Tanjug, citata de Agerpres.

"Desi sunt sigur ca cetatenii sarbi ar vota la fel cum au facut-o britanicii, sunt de asemenea sigur ca ei vor un viitor mai bun, asa ca ramanem pe calea catre Uniunea Europeana", a declarat seful guvernului de la Belgrad, la o conferinta de presa extraordinara desfasurata dupa ce Marea Britanie a decis prin referendum sa se desprinda de blocul comunitar.

"Astazi s-a petrecut cel mai mare cutremur politic de la caderea Zidului Berlinului", astfel a caracterizat el votul britanicilor. "Sarbilor le place sa fie divizati in chestiunile majore si probabil ca ar vota precum britanicii", a continuat premierul sarb, remarcand insa faptul ca la referendumul din Marea Britanie segmentul de electorat cel mai tanar a votat pentru ramanerea in UE.

"Exista unii care si-ar dori sa se convoace referendumuri si in Serbia si sa se schimbe politica, dar poporul se poate pronunta la alegeri", a mai spus Vucic, la numai doua luni dupa ce a castigat alegerile. "Atunci cand vor castiga alegerile, pot sa convoace orice doresc", a continuat el, confirmand ca un astfel de referendum se va desfasura totusi cu un an inaintea aderarii la UE.