Intreaga lume e in soc dupa istoricul referendum din Marea Britanie in care s-a decis iesirea din Uniunea Europeana. Si, desi liderii campaniei pentru iesirea din Europa jubileaza in urma victoriei, se pare ca multi dintre britanici nici macar nu stiu pentru ce au votat de fapt, relateaza The Washington Post.

Top cautari Google in UK dupa BrexitFoto: Google Trends

Trezindu-se cu vestea unei scaderi abrupte pe pietele bursiere si un declin al valorii lirei sterline cu care Marea Britanie nu s-a mai confruntat de peste 30 de ani, votantii se vor infrunta acum cu o serie de socuri economice despre care analistii spun ca se vor inrautati si mai mult inainte de a se vedea vreo ameliorare. Consecintele votului pentru iesirea din UE vor fi resimtite in intreaga lume, iar unii alegatori britanici spun ca regreta acum ca au optat pentru Brexit.

"Chiar daca am votat pentru iesire, azi dimineata m-am trezit si pur si simplu... realitatea m-a lovit intr-adevar", a declarat o femeie pentru canalul de stiri ITV News. "Daca as avea sansa sa votez din nou, ar fi pentru ramanere (in UE)", a mai spus aceasta.

Aceasta confuzie cu privire la ce ar putea insemna Brexitul pentru economia tarii pare sa se fi reflectat in intreg Regatul Unit joi. Google a raportat cresteri bruste in cautarile britanicilor, nu numai legate de rezultatele votului, cat si despre intrebari de baza privind implicatiile votului. In jurul orei 06.00 GMT, adica la circa opt ore dupa inchiderea sectiilor de vot, cautarile pentru "ce se intampla daca iesim din UE" au crescut de peste trei ori, a raportat Google.

Dar britanicii nu numai ca sunt nelamuriti de ceea ce s-ar intampla daca parasesc UE, multi par sa nu fi stiut nici macar ce este Uniunea Europeana, mai noteaza Washington Post.