O persoana si-a pierdut viata, iar alte 16 au fost ranite joi intr-un atentat cu masina capcana impotriva fortelor de securitate turce in sud-estul tarii, cu majoritate kurda, au informat autoritatile, atribuind atacul Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK), transmite AFP, citata de Agerpres.

Soferul unui camion a fost ucis de o explozie, care s-a produs la Omerli, in provincia Mardin, in fata unei cladiri a jandarmeriei turce, au anuntat serviciile guvernatorului provinciei intr-un comunicat.

Potrivit aceleiasi surse, cinci civili au fost raniti, dintre care unul grav, precum si 11 soldati si membri ai familiilor lor, raniti usor de cioburi in cladirile invecinate.

Partidului Muncitorilor din Kurdistan desfasoara atacuri practic zilnice impotriva fortelor de securitate turce dupa reluarea conflictului in urma cu un an.

Guvernatorul provinciei a declarat in comunicatul sau dupa acest ultim atentat ca actuala campanie militara impotriva PKK va continua "cu hotarare".

PKK a revendicat in cursul lunii iunie un atentat impotriva politiei turce care a facut sase morti la Midyat, de asemenea in provincia Mardin.