Premierul britanic, David Cameron, a scris intr-un mesaj pe Twitter: "Multumesc tuturor celor care au votat pentru a pastra Marea Britanie mai puternica, mai sigura si mai buna in Europa", anunta dpa, citat de Agerpres.

Un numar de 84 de deputati conservatori eurosceptici, partizani ai iesirii Marii Britanii din Uniunea Europeana, au semnat joi o scrisoare in care afirma ca David Cameron trebuie sa ramana prim-ministru indiferent de rezultatul referendumului, transmite AFP.

"Noi, suporteri ai iesirii (din UE) si membri ai Partidului Conservator, va multumim ca i-ati dat poporului britanic posibilitatea de a-si alege destinul la 23 iunie 2016. Consideram ca, indiferent de decizia poporului britanic, aveti in acelasi timp mandatul si datoria de a continua sa conduceti natiunea", au scris semnatarii scrisorii, data publicitatii imediat dupa inchiderea birourilor de vot, la orele 22.00 (21.00 GMT).

Boris Johnson, liderul taberei Brexit si fost primar al Londrei, figureaza printre semnatari.

David Cameron, partizan al ramanerii in UE, a declarat in repetate randuri ca nu intentioneaza sa demisioneze daca britanicii decid in favoarea Brexitului.