Cancelarul german Angela Merkel a afirmat miercuri ca spera, "in mod evident, ca Marea Britanie sa ramana in Uniunea Europeana", in cursul unei conferinte de presa comune cu premierul polonez Beata Szydlo, relateaza AFP.

Angela MerkelFoto: Agerpres/EPA

"In mod evident, eu sper (...) ca Marea Britanie sa ramana in Uniunea Europeana, insa aceasta decizie apartine cetatenilor Marii Britanii", a declarat Merkel in ajunul referendumului privind Bexitul.

"Ceea ce noi am convenit in discutia noastra, lucru asupra caruia am cazut de acord este ca vrem sa ne angajam in favoarea unei Europe puternice", a adaugat cancelarul german.

"Ziua de maine va decide viitorul Europei, va decide cum va arata UE in viitor", a declarat la randul sau sefa guvernului polonez, Beata Szydlo, afirmand totdata ca: "Noi speram foarte mult ca britanicii vor dori sa ramana in UE".

Taberele pro si anti-Brexit si-au mobilizat miercuri ultimele forte in batalia de a incerca sa-i convinga pe indecisi, cu o zi inaintea referendumului privind mentinerea sau nu a Regatului Unit in Uniunea Europeana.