Senatul american a respins luni o propunere a democratilor care ar fi generalizat verificarile antecedentelor infractionale si psihiatrice inainte de vanzarea oricarei arme de foc, transmite AFP, citata de Agerpres.

Camera superioara a Congresului, dominata de republicani, a votat la opt zile dupa masacrul de la Orlando, soldat cu 49 de morti. Grupul parlamentar al republicanilor a votat impotriva masurii respective, pe care democratii incearca sa o faca adoptata de mai multi ani. Rezultatul votului a fost de 44 voturi pentru si 56 impotriva.

O alta propunere, initiata de tabara republicana si menita sa reformeze partial sistemul de verificare a antecedentelor, a fost, de asemenea, respinsa mai devreme cu 53 de voturi pentru si 47 impotriva, avand nevoie de majoritatea calificata de 60 de voturi.

Alte doua initiative legislative vizand sa interzica persoanelor suspecte de legaturi teroriste sa cumpere arme au fost si ele respinse, in lipsa unui compromis intre democrati si republicani asupra unuia dintre subiectele cele mai fierbinti ale politicii americane.