14 persoane, majoritatea copii, au murit cand o furtuna a surprins ambarcatiunile turistice cu care se plimbau pe lacul Syamozero din regiunea Karelia, aflata in nordul Rusiei. La bordul ambarcatiunilor, doua barci si o pluta, erau 47 de copii si patru insotitori adulti.36 de persoane au supravietuit furtunii violente, insa patru persoane sunt disparute, scrie BBCNews.

Copiii venisera in vacanta de la Moscova. Primarul Serghei Sobianin a trimis medici si psihologi sa-i consilieze.

Patru persoane au fost arestate sub suspiciunea ca au incalcat legea sigurantei. "O mare tragedie a avut loc in Karelia", a scris primarul pe Twitter. Serviciile de salvare spun ca au primit o alerta la ora locala 11:15 (08:15 GMT), duminica, ca un grup de tur de 47 de copii si patru adulti au disparut pe lacul Syamozero dupa o furtuna. Echipajele de urgenta cu barci si elicoptere au fost trimise la fata locului.

Duminica seara, anchetatorii au anuntat ca toate victimele erau copii, negand ca un adult era printre cei morti. Se pare ca pe lac erau adolescenti cu varste cuprinse intre 12 si 15 ani cazati intr-o tabara de vara din apropiere, zona fiind o cunoscuta destinatie turistica. Ei erau in barci pe lac cand a inceput furtuna.

Intre 49 si 51 de persoane erau la plimbare pe acel lac. Unul dintre supravietuitori, o fata in varsta de 12, a dat alarma dupa ce a reusit sa ajunga intr-un sat din apropiere, a declarat o sursa din politie pentru tabloidul rus Life News.

Iulia a spus ca grupul folosea doua barci si o pluta atunci cand furtuna a inceput, iar ambarcatiunile au fost rasturnate.

Un lider local, Alexei Gavrilov, ar fi spus postul de televiziune de stat Rossiya 24 au existat avertismente repetate in zilele dinaintea furtunii care atrageau atentia sa nu se faca plimbari pe lac. "Ei nu aveau voie sa iasa cu barca", a declarat acesta pentru agentia de stiri Associated Press.