Presedintele rus Vladimir Putin a considerat "injusta" decizia Federatiei internationale de atletism (IAAF) de a mentine suspendarea Federatiei ruse pentru competitiile internationale, aratand ca spera la "o reactie" a Comitetului International Olimpic (CIO) in favoarea atletilor"curati" si promitand sa "intareasca" lupta contra dopajului, transmite Agerpres.

"Bineinteles ca este injusta", a declarat Putin in timpul unei intalniri cu reprezentantii agentiilor de presa, intre care si AFP. "Responsabilitatea trebuie sa fie intotdeauna individuala si nimeni nu trebuie sa sufere printre cei care nu au nici o legatura cu aceste incalcari", a explicat presedintele rus, care a respins, chiar inainte de anuntul deciziei, orice "dopaj organizat de stat".

"Plec de la principiul ca vom avea o discutie cu colegii nostri de la Agentia mondiala antidoping si sper la o reactie a Comitetului International Olimpic", a adaugat el.

"Suntem noi insine indignati cand suntem confruntati cu probleme de dopaj si vom face in asa fel incat sa pedepsim vinovatii. Dar sportivii curati, cum se spune, de ce trebuie sa sufere? Nu inteleg absolut deloc", a explicat Putin. "Sper ca vom gasi o solutie, dar aceasta nu inseamna ca vom accepta ceva care ne vexeaza si ca o sa spunem ca vom lupta contra dopajului. Dimpotriva, vom intari lupta noastra impotriva dopajului", a continuat el.

"De 6 luni, esantioanele sportivilor nostri au fost analizate de catre specialistii straini. Iar aceste esantioane au fost analizate in laboratoare straine. Nu trebuie sa le acordam incredere?", s-a intrebat, de asemenea, Vladimir Putin.