Comitetul olimpic american si Federatia americana de atletism au salutat vineri decizia Federatiei internationale de atletism (IAAF) de a mentine suspendarea Rusiei, acuzata de dopaj sistematic, din competitiile internationale de atletism, deci si de la Jocurile Olimpice 2016, informeaza Agerpres.

"Decizia de astazi este un pas in directia cea buna", a exclamat directorul general al Comitetului olimpic american, Scott Blackmun. "Aceasta da sperante sportivilor curati: exista repercusiuni nu numai pentru atletii care se dopeaza, dar si asupra tarilor care nu se angajeaza serios in lupta antidopaj", a continuat el.

La randul ei, Federatia americana de atletism (USAFT) a reamintit ca aceasta decizie intervine "dupa un proces aprofundat si corect".

"Este hotararea cea buna fata de probele clare si fara echivoc care au fost prezentate Consiliului IAAF. Nu credem ca toti atletii rusi triseaza, este regretabil si dureros ca unii platesc pentru erorile grave ale federatiei lor. Consiliul IAAF a ales sa actioneze in forta si unanimitate pentru a ajuta la reconstruirea integritatii sportului nostru si a reda increderea opiniei publice", a aratat federatia americana in incheiere.

La Londra, la Jocurile Olimpice din 2012, Rusia a cucerit 14 medalii, dintre care 6 de aur, ceea ce inseamna al doilea cel mai bun bilant in probele de atletism, dupa SUA (28 de medalii, dintre care 9 de aur).