Compania Microsoft lucreaza in prezent la realizarea unui program de calculator care sa ajute industria de profil din SUA a cultivarii si comercializarii marijuanei, scrie UPI.com, preluat de Agerpres.

Muguri de marijuanaFoto: Reuters

Cei de la compania americana de IT au anuntat semnarea unui parteneriat cu o firma din Los Angeles, Kind, care activeaza in domeniul substantelor permise, pentru realizarea unui sistem de monitorizare a culturilor legale si a punctelor de vanzare a marijuanei de pe teritoriul Statelor Unite.

Potrivit firmei Kind, Microsoft va realiza programul de calculator care va fi folosit de agentiile guvernamentale prin intermediul serviciului ''cloud'' Azure.

Scopul acestui parteneriat este de a canaliza resursele fiecarei companii pentru a oferi fiecarui stat, tinut si municipalitate solutii pentru tehnologia de identificare si urmarire a industriei de canabis, conform comunicatului firmei Kind.

Asa cum relata anterior si cotidianul New York Times, aceasta asociere (Kind si Microsoft) reprezinta un demers pentru prospectarea unei piete in curs de formare in Statele Unite. Chiar daca in unele state de pe teritoriul SUA folosirea marijuanei in scopuri medicale este legala, cultivarea si vanzarea acesteia este inca ilegala la nivel federal.

Industria continua sa se dezvolte pe masura ce tot mai multe state iau in dezbatere aceasta chestiune. Multe state americane cauta instrumente pentru reglementarea industriilor ce vizeaza cultivarea si vanzarea marijuanei.