Tatal asistentei lui Jo Cox, parlamentara britanica ucisa joi dupa ce a fost impuscata pe strada, in nordul Angliei, a povestit ca ultimele cuvinte ale acesteia au fost "Nu, durerea mea este prea mare", scrie The Telegraph.

HotNews.roFoto: Hotnews

Gulham Maniyar a povestit ca fiica sa, Fazila Aswat, asistenta lui Jo Cox, a incercat sa o ajute pe politiciana imediat dupa atac.

Fazila Aswat i-a spus lui Jo Cox sa se ridice, dar aceasta nu a mai putut.

Gulham Maniyar a relatat pentru ITV News ce i-a povestit fiica sa dupa atac:

"Era cu fiica mea. Au parasit biroul din Batley, erau in piata, se afla in masina fiicei mele, pe locul din spate.

Masina s-a oprit si Jo a decis sa coboare. Fiica mea nu stia ca a fost impuscata. Pentru ca aceasta persoana probabil astepta afara cand s-a intamplat atacul.

A spus ca ranile ei (ale lui Jo) erau foarte grave si era in bratele ei. Era mult sange. A spus 'Jo, ridica-te', dar ea a spus 'Nu, durerea e prea mare, Fazila'. Si cred ca astea au fost ultimele ei cuvinte.

Nu a putut sa faca altceva. A incercat sa o aline. A venit ambulanta, apoi elicopterul, au dus-o la spital. A fost martor si hainele ei erau pline de sange.

A incercat sa o ajute, a incercat sa il loveasca (pe atacator) cu geanta, dar acesta a incercat sa vina spre ea. Au venit oameni si a venit inapoi la ea si a impuscat-o (pe Jo) din nou, de doua ori.

Fiica mea e in stare de soc deoarece era cu ea (Jo) de un an si lucrau foarte indeaproape".