Autoritatile sanitare rusesti au anuntat joi ca au interzis vanzarea prezervativelor Durex, invocand faptul ca societatea britanica nu era corect inregistrata in Rusia, scrie AFP.

Presedintele Roszdravnadzor, Serviciul federal rusesc pentru supravegherea sectorului sanitar, Mihaïl Murasko, a explicat ca prezervativele britanice nu vor mai putea fi vandute atat timp cat nu trec "testele tehnice, tehnologice si altele".

"Fie inregistreaza un nou produs, fie schimba practicile existente. Societatea trebuie sa aplice legea. Nu e prima oara cand se intampla asta", a spus acesta, intr-o conferinta de presa.

El sustine insa ca un va exista un deficit de prezervative pe piata: "Peste 60 de marci sunt inregistrate in Rusia. Nu va exista nicio intrerupere" in fluxul de aprovizionare.

Presa rusa a observat inca de luna trecuta disparitia prezervativelor marca Durex din magazine.

Aceasta interdictie are loc in contextul in care Rusia este confruntata cu o recrudescenta a virusului HIV in randul populatiei. In 2015, numarul persoanelor seropozitive a depasit pragul de un milion, intr-o tara in care numarul victimelor SIDA a depasit deja 200.000, potrivit Centrului federal rusesc pentru lupta impotriva acestei maladii.