Camatari din China forteaza studente sa furnizeze fotografii cu ele dezbracate drept colateral, o schema de imprumut ce a generat furie in randul internautilor din tara, scrie The Guardian.

HotNews.roFoto: Hotnews

Potrivit aranjamentului dezvaluit saptamana aceasta de publicatiile de stat, unele studente au fost de acord sa trimita poze cu ele dezbracate - tinand in mana cartile de identitate - potentialilor imprumutatori.

In schimb, devin eligibile pentru sume mai mari - de doua trei ori mai mult decat imprumuturile acordate in mod normal.

Camatarii le spun studentelor ca vor publica fotografiile online daca banii imprumutati nu sunt platiti la timp, acestia fiind acordati adesea la dobanzi usturatoare.

Potrivit cotidianului de stat Beijing Youth Daily, schema este prezenta pe platforma online Jiedaibo unde persoane pot cere sau da bani cu imprumut, stabilind impreuna conditiile.

Ziarul citat da si exemplul unei studente ce a cerut echivalentul a circa 16.000 de euro pentru a demara o afacere, ea fiind de acord sa trimita poze cu ea dezbracata.

Dupa patru luni tanara datora deja mai mult decat dublul sumei imprumutate si, fiind amenintata de camatari, a cerut familiei ajutor financiar pentru a evita aparitia pe internet a pozelor.