Cadavrele a 34 de migranti, printre care 20 de copii, au fost gasite saptamana trecuta in desertul Nigerului, a facut cunoscut miercuri Ministerul de Interne de la Niamey, citat de AFP si Agerpres.

Un grup de "34 de persoane, format din cinci barbati, noua femei si 20 de copii si-au pierdut viata in tentativa lor de a traversa desertul", a precizat ministerul intr-un comunicat.

"Ei au murit probabil de sete, cum se intampla frecvent, si au fost gasiti in apropiere de Assamakka", un post de frontiera intre Niger si Algeria, a declarat o sursa din cadrul serviciilor de securitate.

Migrantii "au fost abandonati de traficanti de persoane" in cursul "saptamanii intre 6 si 12 iunie 2016", a explicat comunicatul. Pana in prezent, au fost "identificate" numai doua corpuri, un barbat din Nigeria si o femeie de 26 de ani din Niger, a precizat documentul.

In comunicat, ministerul "a atras atentia migrantilor clandestini" asupra "riscurilor la care se expun" alegand aceasta "cale periculoasa intretinuta cu buna stiinta de retelele de infractori".

Mii de migranti au patruns ilegal in ultimii ani in Algeria, in principal din Mali si Niger, tara cu care Algeria are o lunga frontiera comuna.