Autoritatile americane nu vor tolera nicio amenintare impotriva musulmanilor dupa atentatul de la Orlando, care a condus la mesaje de ura contra acestei comunitati, a avertiza miercuri procurorul federal Lee Bentley, potrivit AFP, citata de Agerpres.

"A profera amenintari nu este doar rau, dar si ilegal in cele mai multe cazuri. Trebuie sa inceteze", a declarat Lee Bentley in cursul unei conferinte de presa in care a facut cunoscute ultimele evolutii in ancheta asupra masacrului, comis de un american care a jurat credinta gruparii Statul Islamic. In total, 49 de persoane si-au pierdut viata, plus atacatorul, iar alte 53 au fost ranite in atacul armat de duminica.

"Aceste amenintari distrag atentia de la ceea ce fac fortele de ordine", a adaugat el.

Reprezentantul FBI Ron Harper a reamintit in aceeasi conferinta de presa ca "incalcarea drepturilor civile sunt o prioritate pentru FBI".

"Vom ancheta asupra incidentelor comise impotriva unor indivizi (...), in special din cauza rasei, religiei sau orientarii lor sexuale".

Autoritatile au invitat publicul sa le ajute in ancheta asupra masacrului de la Orlando, in cursul caruia ucigasul, Omar Mateen, si-a pierdut viata intr-un schimb de focuri cu politia.

Acesti responsabili au refuzat sa se exprime cu privire la informatiile despre o posibila punere sub acuzare a sotiei lui Mateen pentru ca a stiut intentiile sotului sau.

Interogatoriul sotiei criminalului "este doar unul dintre numeroasele interogatorii pe care le-am facut si vom continua sa le facem in cadrul acestei anchete", a adaugat Ron Harper. "Nu pot comenta continutul sau concluziile anchetei", a adaugat el.

La randul sau, Lee Bentley a afirmat ca "nu poate specula daca au fost sau vor fi pronuntate capete de acuzare in aceasta afacere. Este prematur".

Masacrul de la Orlando a adus sub lumina proiectoarelor mai ales comunitatea musulmana din Fort Pierce, unde locuia autorul atentatului, pana la punctul de a o face o tinta usoara.

Dupa atentatele din noiembrie de la Paris si de la inceputul lui decembrie de la San Bernardino, in California, numarul delictelor presupus motivate de ura si vizandu-i pe musulmani s-au triplat in Statele Unite, potrivit unei anchete a cotidianului New York Times.

Islamofobia a atins un nivel fara precedent, conform unor reprezentanti ai comunitatii musulmane, alimentata in plus de afirmatiile candidatului republican la Casa Alba, Donald Trump, care vrea printre altele sa interzica temporar accesul musulmanilor in tara.