In luna noiembrie a anului trecut, prin intermediul unui material video publicat pe internet, Anonymous a promis ca se va razbuna pe gruparea jihadista ISIS pentru atacurile din Paris. Ulterior, aceasta a demarat o operatiune de proportii impotriva Statului Islamic, stergand inca din primele zile mii de conturi de Twitter, potrivit Playtech.

De asemenea, fusese creata o pagina speciala pentru OpParis, dar si un site unde membrii Anonymous inregistrau toate conturile. In acea perioada, se spunea ca prezenta ISIS scazuse considerabil pe principalele retele, precum YouTube, Twitter sau LiveLeak, acestia continuand sa atraga membri prin intermediul website-urilor fantoma sau al conturilor false. A

cum, insa, hackerii se pare ca vor sa abandoneze lupta impotriva teroristilor. Anuntul a fost facut prin intermediul retelei sociale Twitter, atunci cand unul dintre principalele conturi Anonymous a dat de inteles acest razboi impotriva ISIS este lipsit de sens.

"Nu te lupti cu ISIS pe internet. Ii invingi prin unitate, in loc sa creezi divizarea pe care ei o doresc", era mentionat intr-un tweet distribuit de @YourAnonNews la scurt timp dupa ce au aparut stirile despre atentatul din Orlando. Desigur, trebuie sa mentionam ca acest cont nu reprezinta intreaga organizatie Anonymous. Prin urmare, sunt sanse ca multi hackeri activi in acest moment in mediul online sa continue lupta impotriva teroristilor.