Noua din zece copii sositi in Italia, in cursul primelor cinci luni ale acestui an, nu erau insotiti de persoane adulte, se afirma intr-un raport intitulat "Pericol la fiecare pas", publicat marti de UNICEF, informeaza site-ul postului de televiziune France24, citat de Mediafax.

"Motivul pentru care vedem tot mai multi (minori neinsotiti n.red.) nu este clar in acest moment", a declarat Sarah Crowe, un oficial in cadrul UNICEF.

Minorii neinsotiti sunt in mod special supusi riscului sa fie abuzati si exploatati, fiind deseori victime ale violentei sexuale, se mai afirma in raportul UNICEF.

In acest moment sunt 235.000 de imigranti in Libia si aproximativ 956.000 in zona de la marginea sudica a desertului Sahara, iar "multi, daca nu chiar cei mai multi" spera sa ajunga in Europa, potrivit raportului.

De la inceputul acestui an, potrivit Organizatiei Internationale pentru Imigratie, un numar de 2.859 de persoane au murit in timp ce incercau sa traverseze Marea Mediterana, cele mai multe decesuri inregistrandu-se in randul copiilor.

Intre lunile ianuarie si mai, 92 la suta din cei aproximativ 7.600 de copii sositi in Italia erau neinsotiti, comparativ cu 68 de procente in aceeasi perioada anul trecut, cand au ajuns 4.566 de copii, relateaza Associated Press, care citeaza UNICEF.