Restaurantul "Osteria Francescana" din Modena, Italia, apartinand chef-ului Massimo Bottura, a obtinut titlul de cel mai bun restaurant din lume in clasamentul pe acest an al celor mai bune 50 de restaurante, dat publicitatii luni la New York. Massimo Bottura care anul trecut ocupase locul al doilea, l-a detronat pe spaniolul "El Celler de Can Roca" din Girona (Catalonia), ajuns acum pe locul secund, scrie AFP.

"Imi explodeaza sufletul de bucurie, e un lucru minunat!", a spus chef-ul localului. "Vreau sa le multumesc tuturor pentru ca a fost intr-adevar dificil", a adaugat vizibil emotionat Massimo Bottura, in timp ce a primit premiul la Manhattan.

"Oamenii cred ca suntem staruri rock, dar este o m unca dificila, in fiecare zi in bucatarie", a adaugat el.

Al treilea in clasament a fost voatat restaurantul newyorkez "Eleven Madison Park", iar pe locul al patrulea a fost restaurantul peruan "Central", urmat de "Noma", din Danemarca, de "Mirazur" din Franta si de "Mugaritz" din Spania.

Clasamentul din 2016 cuprinde restaurante din 23 de tari de pe sase continente, jumatate din restaurantele prezente in Top 50 se regasesc in Europa.

Juriul a fost format din aproape 1000 de bucatari, critici si experti din domeniu.