​Peste jumatate dintre cei care au murit in masacrul din Orlando erau de origine portoricana, a declarat Rolando Padua, secretar de stat adjunct al guvernului din Porto Rico, pentru Reuters.

HotNews.roFoto: Hotnews

“Ceea ce ne-au spus pana acum este ca 90 de procente dintre victime erau latino-americani si ca peste jumatate dintre victimele decedate erau de origine portorocana”, a spus Padua. “Asteptam lista oficiala a victimelor in aceasta dupa-amiaza”, a adaugat oficialul.

De asemenea, au spus alti oficiali, patru dintre morti erau cetateni mexicani iar unul din Republica Dominicana.

“Ceea ce s-a intamplat a fost nu numai un atac asupra fratilor si surorilor din comunitatea LGBTQ, dar si un atac asupra comunitatii noastre hispanice”, a spus Zoe COlon, director pentru Florida si pentru operatiunile din sud-est pentru Federatia Hispanica, un grup national de ajutorare comunitara.

Atacul armat comis in zorii zilei de duminica intr-un club de noapte gay din orasul american Orlando, statul Florida, cel mai sangeros din istoria Statelor Unite, s-a soldat cu 50 de morti si aproximativ 53 de raniti, potrivit bilantului anuntat de primarul orasului, Buddy Dyer.

Autorul masacrului, care a fost ucis in schimbul de focuri cu fortele de elita, a fost identificat drept Omar Mateen, un cetatean american de origine afgana, nascut in 1986.

Statul Islamic a revendicat responsabilitatea pentru atac si exista informatii ca atacatorul a sunat la politie si a jurat loialitate Statului Islamic inainte de masacru.