Presedintele american Barack Obama este "frustrat" de inertia Congresului controlat de republicani in ceea ce pribeste controlul armelor de foc, a declarat luni purtatorul de cuvant al liderului de la Casa Alba, la o zi dupa atacul armat dintr-un club de noapte al comunitatii LGBT din Orlando, soldat cu 50 de morti si 53 de raniti, cel mai grav din istoria Statelor Unite, relateaza AFP.

Obama in lacrimiFoto: Captura YouTube

"Presedintele este frustrat, chiar furios, in legatura cu lipsa de actiune a Congresului in a lua masuri care ar face comunitatile noastre mai sigure", a declarat Josh Earnest, purtator de cuvant al Casei Albe.

Atacul armat comis in zorii zilei de duminica intr-un club de noapte gay din orasul american Orlando, statul Florida, cel mai sangeros din istoria Statelor Unite, s-a soldat cu 50 de morti si aproximativ 53 de raniti, potrivit bilantului anuntat de primarul orasului, Buddy Dyer.

Autorul masacrului, care a fost ucis in schimbul de focuri cu fortele de elita, a fost identificat drept Omar Mateen, un cetatean american de origine afgana, nascut in 1986.

Barack Obama a calificat cea mai mare crima in masa din istoria SUA drept "un act de terorare" si "un act de ura", spunand ca masacrul celor 50 de persoane a fost un atac la adresa tuturor americanilor.

Statul Islamic a revendicat responsabilitatea pentru atac si exista informatii ca atacatorul a sunat la politie si a jurat loialitate Statului Islamic inainte de masacru.