Omar Mateen, autorului masacrului in care si-au pierdut viata 50 de persoane intr-un club de noapte gay din Orlando, Florida - cel mai grav atentat din Statele Unite dupa 11 septembrie 2001 -, ar fi fost instabil mental si emotional, avand un temperament violent, a declarat duminica, in cadrul unei conferinte de presa, Sitora Yusufiy, fosta sotie a lui Mateen, transmite Reuters.

HotNews.roFoto: Hotnews

Sitora Yusufiy, in varsta de 29 ani, le-a mai spus reporterilor ca a fost "salvata" de sotul ei de membri ai familiei dupa 4 luni de casatorie agitata care s-a incheiat intr-un divort.

Dupa ce a spus ca fostul ei sot era "bipolar", Yusufiy a declarat ca Mateen era profund tulburat si ca a abuzat-o fizic in timpul mariajului lor de patru luni. De asemenea, ea a adaugat ca nu a mai vorbit cu Mateen si familia acestuia de cel putin sapte ani, relateaza Agerpres citand revista People.

"Era instabil mintal si bolnav psihic si era in mod evident profund tulburat", a mai spus ea. "Atunci am inceput sa-mi fac griji in legatura cu siguranta mea. Ma abuza fizic foarte des si nu-mi permitea sa vorbesc cu familia mea si ma tinea departe de ei. Am incercat sa vad partea lui buna chiar si atunci, insa familia mea era foarte ingrijorata pentru situatia in care ma aflam si a decis sa ma viziteze si sa ma salveze din aceea situatie', a mai spus Sitora Yusufiy.

Ea a fost insotita la conferinta de presa de actualul ei logodnic care a afirmat ca, in opinia sa, atacul armat din Orlando nu are "nimic de-a face" cu religia, ci mai mult cu o boala mintala.

Yusufiy a declarat ca Mateen avea un pistol in timpul casatoriei lor si ca acesta ar fi vrut sa devina politist si 'se antrena cu prietenii sai care erau ofiteri de politie". Ea a adaugat ca Omar Mateen a fost agent de securitate la un centru de detentie pentru minori. Totodata, Yusufiy a afirmat ca Mateen si-ar fi administrat steroizi, insa nu stie daca acest lucru statea la baza acceselor sale de furie.

Omar Mateen, 29 de ani, fiul unor imigranti afgani nascut la New York, a deschis focul sambata seara intr-un club al comunitatii LGBT din Orlando, Florida. Acesta este considerat cel mai grav atac cu arma de foc din istoria SUA, soldat 50 de morti si 53 de raniti.