Un barbat a fost arestat avand in posesie pusti de asalt, munitite si posibil explozivi. Suspectul a spus ca se indrepta spre festivalul Gay Pride din Los Angeles, scrie Los Angeles Times, citand o sursa anonima.

Duminica dimineata (ora SUA) politia a primit un telefon despre o persoana dubioasa, iar la sosirea ofiterilor, acesta a spus ca astepta un prieten.

In momentul in care au cercetat masina, politistii au gasit pusti de asalt, multa munitie si o substanta ce poate fi folosita la fabricarea unei bombe.

Investigatia a fost preluata de FBI. Barbatul avea masina cu numere de Indiana, un stat aflat la aproape 3.000 de km distanta si parea sa fie alb, a spus sursa publicatiei americane.

Autoritatile au luat in discutie anularea festivalului pentru minoritatile LGBT, dar au decis doar sa intareasca securitatea evenimentului, inclusiv cu ofiteri sub acoperire.

Un atac armat comis in zorii zilei de duminica intr-un club de noapte gaydin orasul american Orlando (statul Florida), cel mai sangeros din istoria Statelor Unite, s-a soldat cu 50 de morti si aproximativ 53 de raniti.

Autoritatile nu au descoperit pana acum nicio legatura intre cei doi barbati.