Cantareata americana cu origini romanesti Christina Grimmie, cunoscuta datorita coverurilor pe care le uploada pe Youtube, dar si a participarii la emisiunea "The Voice US", a decedat, fiind impuscata vineri seara in timp ce semna autografe dupa un concert sustinut in Orlando, Florida, informeaza Mediafax.

Fosta concurenta a emisiunii "The Voice", a carei strabunica era romana, a decedat dupa ce a fost impuscata in cap de un atacator care a deschis focul cu ocazia unui concert sustinut de aceasta in Orlando, Florida, relateaza publicatia The Guardian.

Cantareata a fost impuscata vineri seara, in jurul orei locale 22:45 (sambata, 05:45 - ora Romaniei) la The Plaza Live, unde sustinuse concertul, potrivit datelor politiei din Orlando.

Grimmie a fost transportata la spital in conditie critica, dar a murit ulterior, au declarat reprezentantii Politiei din Orlando.

Potrivit acestora, suspectul "s-a indreptat spre Grimmie si a impuscat-o" dupa concert, in timp ce aceasta acorda autografe. Politistii au mai declarat ca atacatorul neidentificat avea doua pistoale, dar motivele atacului nu sunt cunoscute. O investigatie este in derulare.

Supectul s-a ridicat din multime si a impuscat-o pe Grimmie dupa ce si-a incheiat prestatia pe scen. Fratele cantaretei l-a identificat pe atacator si s-a napustit asupra lui, dar acesta s-a impuscat mortal, conform Associated Press.

Grimmie, cantareata in varsta de 22 de ani din New Jersey, s-a clasat pe locul trei in timpul celui de-al saselea sezon al show-ului "The Voice", difuzat de televiziunea NBC. Aceasta a fost in echipa lui Adam Lavine, solistul trupei Maroon 5.

Christina Grimmie a publicat atunci o poza in care tinea in brate un platou cu fursecuri, in descrierea fotografiei declarand ca a copt dupa reteta de fursecuri a strabunicii sale din Romania, adaugand ca reteta respectiva a fost pastrata de-a lungul generatiilor.

Christina Victoria Grimmie s-a nascut pe 12 martie 1994, conform Wikipedia.

Cantareata a avut un mare succes pe Youtube prin contul "zeldaxlove64 Christina" pe care l-a infiintat in 2009, unde publica cover-uri ale unor melodii pop, uneori la cererea abonatilor.

In prezent, canalul are peste trei milioane de abonati si peste 378 de milioane de vizualizari. Grimmie obisnuia sa se fimeze cantand la pian in camera ei si interpretand melodii cunoscute, publicandu-le apoi pe Youbube cu titlul "Eu cantand (titlul melodiei si solistul) / Me singing (...)", cum ar fi acest clip ¬ "Me Singing 'Forget You' by Cee Lo Green", care a adunat peste 3,5 milioane de vizualizari.