Inca o adolescenta pakistaneza a fost stransa de gat si arsa de mama sa in Lahore, capitala culturala a Pakistanului, pentru ca s-a casatorit cu un coleg de clasa care nu era pe placul familiei, scrie AFP. Tanara a fost inmormantata joi de familia sotului.

HotNews.roFoto: Hotnews

Zeenat Bibi, 16 ani, a fost stransa de gat si arsa de mama sa la mai putin de o saptamana dupa ce s-a casatorit cu Hassan Khan, un mecanic de motociclete de 20 de ani.

Ei erau indragostiti inca din liceu, potrivit familiei celui din urma si s-au casatorit in grava in fata unui tribunal, dupa ce familia lui Zeenat a incercat in zadar sa puna capat acestei relatii.

Fetele din cartierul popular unde locuia Zeenat sunt socate de aceasta crima, cu atat mai mult cu cat tanara le-a predat Coranul.

"Cand i-am vazut cadavrul, am plans, pentru ca invatatoarea mea era moarta", spune Maham, 10 ani.

"A plans mult, nu a mancat nimic si a pus atat de multe intrebari inainte de a adormi - 'de ce invatatoarea mea a fost ucisa de mama sa?' I-am spus sa nu isi faca griji, pentru ca este fata mea iubita", a povestit mama fetitei.

Zeenat este a treia tanara torturata si arsa intr-o luna in Pakistan, dupa ce a fost acuzata ca a patat onoarea familiei. Sute de astfel de femei sunt ucise in fiecare an, dar foarte rar de catre o femeie, si cu atat mai putin de catre mama sa.

Militantii pentru drepturile omului cer votarea unui proiect de lege, suspendat in urma cu cateva luni, si care ar interzice ca ucigasii sa poata scapa de inchisoare daca obtin iertarea familiei victimei.

"Destinul meu este acum sa obtin dreptate pentru Zeenat. A suferit atat de mult din cauza mea", a declarat tanarul vaduv.

Sora lui Zeenat si cateva rude apropiate in casa familiala, miercuri, erau mai degraba furioase decat indurerate, criticandu-l pe Hassan caruia ii reproseaza ca este pashtun si nu pendjabi, ca ei.

Familia tinerei nu a reclamat cadavrul si familia sotului a ingropat resturile calcinate in zori, intr-un cimitir din apropierea orasului.

Mama fetei a fost arestata imediat dupa fapte.

Familia sotului a afirmat ca a acceptat ca tanara sa revina la familia sa trei zile dupa casatorie, in conditiile in care Zeenat promisese ca va reveni dupa o saptamana, in cadrul unei ceremonii conforme cu traditiile.

Tanara a fost ucisa cu o zi inainte de data la care ar fi trebuit sa revina la sotul sau.