Imagini video ale atacului terorist de miercuri seara, din Tel Aviv, cand doi palestinieni au deschis focul asupra clientilor asezati la mese intr-un cartier animat de restaurante si baruri, ucigand patru persoane si ranind alte cinci, au fost date publicitatii, scrie AFP.

Acesta este unul dintre cele mai sangeroase atacuri comise de palestinieni impotriva israelienilor de la inceputul valului de violente, in octombrie. Cei doi au fost arestati.

Palestinienii au deschis focul in jurul orei 21,30 (18,30 GMT) in cartierul Sarona, situat la doi pasi de ministerul Apararii si foarte frecventat la acea ora.

Conditiile in care cei doi atacatori au fost neutralizati nu sunt clare. Unul parea nevatamat, potrivit politie, dar celalalt a fost atins de tiruri de arma si evacuat in stare grava la spital.

Politia i-a identificat pe cei doi ca fiind doi veri palestinieni din sectorul Hebron, in Cisiordania ocupata.

Israelul, Ierusalimul si Teritoriile palestinieni se confrunta cu un val de violete care a costat viata, inainte de miercuri, a 207 palestinieni, 28 de israelieni, doi americani, un eritrean si un sudanez incepand cu 1 octombrie. Deocamdata nu se stie nationalitatea persoanelor ucise miercuri.

Majoritatea palestinienilor ucisi sunt autori sau autoare de atacuri, in principal cu cutitul. Foarte multi dintre ei provin din regiunea Hebron.

Ritmul atacurilor incetinise considerabil in ultimele luni, dar tensiunile nu au disparut, in conditiile in care perspectivele de reglare a conflictului israeliano-palestinian par compromise.

Expertii considera ca violenta in randul palestinienilor este generata si de ocuparea israeliana, de absenta oricarei perspective apropiate de independenta, de frustrari economice si de discreditarea autoritatilor palestiniene.

Guvernul denunta incitarea la violenta din partea palestinienilor si refuzul recunoasterii statului israelian.

Tel-Avivul a fost teatrul unui atac similar in 1 ianuarie, cand un arab israelian a deschis focul asupra unor terase, ucigand 2 persoane. Ulterior, cand a fugit, a mai ucis un sofer de taxi. A fost ucis o saptamana mai tarziu.